Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na radnom sastanku članica Asocijacije žena Pokreta demokratske akcije Tuzlankog kantona, predsjednica doc.dr.med.sci. Munevera Bećerević predstavila je Plan i Program rada Asocijacije za 2018. godinu. Plan, između ostalog, podrazumijeva i rad na stalnom poboljšanju položaja žena unutar PDA, kako bi dobile priliku da obavljaju najodgovornije funkcije u društvu. Predviđa i rad na osnaživanju žena, te njihovom ohrabrivanju da se bave politikom.

Žene moraju biti pokretačka snaga našeg društva. Svoju snagu žene su iskazale tokom agresije, kada smo branili Republiku Bosnu i Hercegovinu. Sada svojom pameću i razumom trebaju da doprinesu stvaranju jake države BiH, istakla je Bećarević.

Plan i Program KO AŽ PDA podrazumjeva i rad na osnaživanju porodice, kao najvažnije ćelije društva, te rad na promociji običaja i identiteta građana BiH, koji se hiljadu godina stvara kroz historiju jedine nam domovine. S tim u vezi, Asocijacija žena PDA TK, obilježavat će sve važne datume, kojima se slavi i veliča država BiH, a u isto vrijeme aktivno će biti uključena u obilježavanje datuma iz novije historije BiH, kojima se podsjećamo na genocid i zločine koji su počinjeni tokom agresije na BiH.

Plan i Program rada usvojen je jednoglasno, a članice su iskazale snažnu podršku predsjednici Asocijacije žena PDA TK, doc. dr. med. sci. Muneveri Bećerević.

Za sekretara Asocijacije žena PDA TK izabrana je Behira Huseinbašić, predsjednica AŽ PDA Gradačac.

Close