Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Članice Asocijacije žena Gradskog odbora PDA Tuzla su u nedjelju, povodom Dana nezavisnosti, posjetile Potočare gdje su položile cvijeće i odale počast na spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.

Dok stojimo ovdje u Potočarima naša poruka je jasna. Nezavisnost ove države skupo je plaćena. To je cijena koju je naš narod platio i ne smijemo dozvoliti da bilo ko negira šta se zapravo desilo i da ove humke ne svjedoče nastanku države. Za njen opstanak svi smo preuzeli obavezu. Tu smo uz majke Srebrenice i bit ćemo i dalje njegujući saradnju u vidu podrške kako u mimohodu koji svakog mjeseca one organizuju u Tuzli tako i ovdje a sve u cilju da se zločinci kazne a žrtve pronađu svoj smiraj“, kazala je Hidajeta Jarčević, predsjednica AŽ PDA Tuzla.

Predstavnice tuzlanske Asocijacije žena ove stranke ugostile su Hajra Ćatić i Nura Begović iz Udruženja „Žene Srebrenice“ koje su istakle dugogodišnju saradnju sa članicama Asocijacije.

Nakon  historijskog časa, tokom kojeg su u Memorijalnim centru „Potočari“ imale priliku pogledati i dokumentarni film, te posjetiti biblioteku za koju je projekta uradila Enisa Žunić, članica ove Asocijacije, Tuzlanke su posjetile i prostorije Regionalnog odbora PDA Srednje Podrinje čiji se predsjednik Munir Habibović zahvalio na posjeti i njegovanju sjećanja na genocid i stradanje Bošnjaka u Podrinju.

Close