Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Članovi porodica poginulih boraca mjesne zajednice Međeđa su, povodom manifestacije „Dani odbrane Sapne“, otkrili ploču spomen-obilježja sagrađenog poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Senad Alić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, kazao je, između ostalog, da je upravo općina Sapna bila jedno od najtežih ratišta u Bosni i Hercegovini gdje su se desile dvije ofanzive te u kojima su poginula dva narodna heroja – Mehdin Hodžić i Hajrudin Mešić.

Općinski načelnik Zudin Mahmutović istakao je da je ovaj jedan od posebnih datuma na teritoriji Sapne, te da je spomen-obilježje izgrađeno zahvaljujući finansijskim sredstvima Općine Sapne, zatim Ministarstva za boračka pitanja TK-a, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i sredstvima građana Međeđe.

Osim Alića i Mahmutovića, prisutnima su se obratili i Fedahija Ahmetović, predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna, kao i Šemsudin Muminović, ratni komandant 206. viteške brdske brigade Armije BiH.

Polaganjem cvijeća na spomenik poginulim borcima i civilnim žrtvama rata počast su odale i brojne delegacije općinske i kantonalne vlasti, te predstavnici općinskih i kantonalnih boračkih organizacija i saveza.

 

Close