Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Povodom obilježavanja Dana šehida, delegacija Pokreta demokratske akcije odala je počast i položila cvijeće na Centralno spomen-obilježje šehida i poginulih boraca u Banovićima.

Kako su istakli iz Pokreta demokratske akcije nikada ne smijemo zaboraviti borce koji su nesebično stali u odbranu svih općina Bosne i Hercegovine, a posebno ne one čiji se izgubljeni životi nalaze u temeljima jedine nam domovine.

Prema riječima Midhata Husića, općinskog načelnika, ovo je jedan od najznačajnijih datuma ne samo za Banoviće, nego i za cijelu državu Bosnu i Hercegovinu, te još jedna prilika da odamo zahvalnost i prisjetimo se poginulih boraca koji su svoje živote trajno ugradili u temelje suverene, nezavisne i cjelovite države BiH.

Podsjetimo, za slobodu Banovića i Bosne i Hercegovine svoje živote je položilo 268 osoba s područja ove općine čija imena su uklesana na Centrolnom spomen-obilježju ispred kojeg je u srijedu najveći broj delegacija do sada odao počast i položio cvijeće.

Dan šehida je prije dvije godine uvrštenu Program obilježavanja značajnih datuma i dogođaja na području banovićke općine. Prigodan program ove godine organizovala je Komisija Općinskog vijeća i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Banovići a u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Banovići.

 

Close