Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Pokret demokratske akcije Lukavac i pored novonastale političke situacije na Tuzlanskom kantonu, bilježi sve veći rast i postaje važan politički faktor, kako na području općine Lukavac, tako i na prostoru najmnogoljudnijeg kantona u Bosni i Hercegovini, pa i šire.

Istakao je ovo Suad Salibašić, predsjednik Općinskog odbora PDA Lukavac na radno-konsultativnom sastanku održanom u ponedjeljak, kojem su, pored predsjednika mjesnih organizacija i istaknutih članova stranke, prisustvovali i Samir Imamović, generalni sekretar stranke, Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK, zatim Elzina Pirić, federalna zastupnica i Jakub Suljkanović, predsjednik Gradskog odbora PDA Srebrenik.

Alić i Pirić su tokom ovog sastanka prisutne upoznali sa trenutnim dešavajima na političkoj sceni, te izvijestili o narednim koracima stranke.

Članovi lukavačke stranačke organizacije dali su punu podršku Mirsadu Kukiću, predsjedniku PDA, te predsjedniku Kantonalnog odbora, kao I predsjedniku Općinskog odbora PDA Lukavac u daljem radu i aktivnostima ovog političkog subjekta.

Close