Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratske fronte (DF), koja je tražila ostavke federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Milićević i ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka.

DF-ov prijedlog zaključka, upućen Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za smjenu navedenih osoba, samo je još jedna politička igra kojom ova stranka želi zaštiti Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog premijera.

SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima još je jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom.

PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića koji je, kao najodgovornija osoba u zapovjednom lancu Federalne vlade, doveo do afere „Respirator“, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršao narušenu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije.

Podsjetimo da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera koji se oglušio na naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te istog dana prisustvovao godišnjici kompanije „Igman“ u Konjicu što je dovelo do stvaranja klastera u ovoj općini.

Press služba PDA

Close