Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Magistar tehničkih nauka Zijad Džaferović kandidat je Pokreta demokratske akcije za načelnika općine Zavidovići na Lokalnim izborima 2020 koji će se u Bosni i Hercegovini održati 15. novembra ove godine.

Džaferović, rođen 1960. godine u Zavidovićima, u svom profesionalnom radnom iskustvu obavljao je dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Radnik doo u kojem je, za vrijeme sedmogodišnjeg mandata, ukinuo redukcije vode u Zavidovićima, zatim tehničkog direktora u IP Krivaja dd, dok trenutno obnaša funkciju urbanističko-građevinskog inspektora u općini Maglaj.

Autor je dva objavljena rada te član različitih tijela i komisija od kojih se izdvaja komisija za tehničke preglede u Zeničko-dobojskom kantonu, koja je ustanovljena prije 15 godina.

 Mirsad Bečić, nosilac liste PDA za Općinsko vijeće Zavidovići

Na čelu liste za Općinsko vijeće Zavidovići, koja broji 34 kandidata, naći će se magistar elektrotehnike Mirsad Bečić, zaposlen na mjestu rukovodioca službe za realizaciju investicija u JP Elektroprivreda dd Sarajevo, podružnica Elektrodistribucija Zenica. Bio je pripadnik Armije Bosne i Hercegovine od 1992. Do 1996. godine.

Kandidatsku listu za Općinsko vijeće čini 18 muškaraca i 16 žena.

Close