Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Bivši premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović kandidat je Pokreta demokratske akcije za gradonačelnika Srebrenika na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Suljkanović će se za prvog čovjeka Srebrenika boriti sa kandidatima pet političkih subjekata i dva nezavisna kandidata.

Podsjetimo da je Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena PDA, u mandatu od februara 2018. do jula 2019. godine, a na čijem je čelu bio Suljkanović, brojnim aktivnostima poboljšala privredni ambijent, što je uz uspješnu implementaciju mjera poticaja zapošljavanja, dovelo do povećanog broja zaposlenih u odnosu na 2017. godinu.

Važno je istaći takođe da je za vrijeme PDA-ovog kandidata Tuzlanski kanton za 2018. godinu ostvario suficit od blizu 21 milion KM, što je bilo za oko 11 miliona KM više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedna od značajnih stvari, u kojoj je učestvovao i bivši premijer, jeste i potpisivanje kolektivnih ugovora sa sindikatima radnika svih budžetskih korisnika čime su povećane plaće radnika u svim budžetskim korisnicima, te je proveden proces uspostavljanja Uprave policije i obezbijeđena finansijska nezavisnost policije.

Inače, kandidat za gradonačelnika Srebrenika je u svojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri obavljao dužnosti ministra finansija TK, zatim šefa Službe za budžet, poduzetništvo i razvoj u Općini Srebrenik, vođe Tima za suzbijanje krijumčarenja u Upravi za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla, inspektora Finansijske policije u Ministarstvu finansija Federacije Bosne i Hercegovine, te inspektora za privredni kriminalitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova – PU Srebrenik. Kao pripadnik Oružanih snaga RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine proveo je 37 mjeseci.

Za nosioca liste za Gradsko vijeće Srebrenik u ime Pokreta demokratske akcije naći će se Anela Karić Husarić, diplomirani ekonomist, rođena 1990. godine, inače direktorica Privrednog društva „Zlatnik“ doo koje upošljava više od 80 ljudi.

Pored nositeljice, na listi koja broji 33 kandidata za srebreničko Gradsko vijeće, učešće na Lokalnim izborima uzet će još 13 žena i 19 muškaraca, koji će se prvi puta naći na političkom tržištu ove izborne jedinice.

Kandidatska lista PDA za Gradsko vijeće Srebrenik

Close