Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Općinski odbor PDA Čelić predstavio je večeras osam kandidata koji će uzeti učešće u utrci za Općinsko vijeće na Lokalnim izborima 2020.

Sejdija Adžikić, predsjednik Općinskog odbora PDA Čelić, ujedno i nosilac liste, prisutnim je članovima predstavio ciljeve za koje će se ova stranačka organizacija zalagati u narednom periodu, među kojima su stvaranje povoljnih uslova za nove investicije, kao i za nova radna mjesta, zatim ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica, poboljšanje vodosnadbijevanja u svim mjesnim zajednicama, podrška u radu poljoprivrednih proizvođača, poboljšanje zdravstvenih usluga u mjesnim ambulantama, te vraćanje brenda Čelića – privredne manifestacije Dani jagodastog voća i druge.

Članovima stranke obratila se i Lejla Ćebić, predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzlanskog kantona, koja je govorila o ulozi žene u izbornom procesu, kao i Samir Imamović, generalni sekretar stranke, koji se osvrnuo na nepravomoćno donesenu presudu Mirsadu Kukiću, predsjedniku PDA, naglasivši da je to politički montiran proces koji je SDA, u gorljivoj želji da ostane u vlasti, usmjerila protiv svojih neistomišljenika. Imamović je prisutne podsjetio i na razloge formiranja ovog politčkog subjekta.

Kandidati PDA su poručili da pripadaju jednom ozbiljnom političkom subjektu u kojem su rad i odgovornost mjerilo uspjeha.

Close