Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, delegacija Pokreta demokratske akcije, predvođena predsjednikom Mirsadom Kukićem, odala je počast i položila cvijeće na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tihića ćemo pamtiti kao jednog od najuticajnijih političara koji se borio za opstanak i demokratizaciju Bosne i Hercegovine, zalažući se za politički kompromis, dijalog i interes države, u kojoj će svi građani biti jednaki i slobodni.

Ovom prilikom se sestra bivšeg člana Predsjedništva zahvalila delegaciji PDA, koja od svog osnivanja čuva uspomenu na lik i djelo njenog rahmetli brata.

Počast ovom velikom čovjeku, upamćenom po svojoj odanosti i požrtvovanosti Bosni i Hercegovini, odali su i Elzina Pirić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, zatim Samir Imamović, generalni sekretar PDA, zastupnici PDA u Skupštini TK, predstavnici kantonalnih odbora stranke Posavskog i Tuzlanskog kantona, načelnik općine Kladanj, zatim delegacije općinskih odbora Banovića, Čelića, Kladnja, Gradačca, Odžaka, Orašja, Srebrenika, Kalesije, Gračanice, Sapne, kao i članice Asocijacije žena PDA Banovići, te članovi Asocijacije mladih PDA Banovići.

Predsjednik PDA sa sestrom Sulejmana Tihića

Članovi i članice PDA

Predstavnici Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona

Predstavnici Gradskog odbora PDA Gračanica

Predstavnici Općinskog odbora PDA Sapna

Predsjednik PDA Kladanj i načelnik općine Kladanj

Zastupnici PDA u Skupštini Tuzlanskog kantona

Predstavnici Općinskog odbora PDA Banovići

Predstavnici Općinskog odbora PDA Kalesija

Predstavnici Gradskog odbora PDA Gradačac

Predstavnici Općinskog odbora PDA Čelić

Članice Asocijacije žena PDA Banovići

Predstavnici Gradskog odbora PDA Srebrenik

Članovi Asocijacije mladih PDA Banovići

Članovi Pokreta demokratske akcije

Članovi Pokreta demokratske akcije

Članovi Pokreta demokratske akcije

Close