Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine informiše medije i političke oponente da se ova stranka ne zove PDA Mirsad Kukić, iako je jedan od osnivača političke organizacije i njen predsjednik, nego da od samog svog formiranja nosi naziv Pokret demokratske akcije Bosne i Heregovine, skraćeno PDA BiH.

Kako smo posljednjih dana svjedoci zloupotrebe samog naziva političke organizacije, bit ćemo prinuđeni da protiv svih onih, a posebno političkih oponenata i medija, koji budu u narednom periodu netačno navodili naziv ove stranke, pridružujući joj ime i prezime njenog predsjednika, podnesemo tužbu.

Zahvaljujući građanima koji su na Opštim izborima prepoznali programske ciljeve stranke, PDA BiH ima jednog zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, zatim četiri zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, jednog u Domu naroda Parlamenta FBiH, te sedam zastupnika, od čega šest u Skupštini Tuzlanskog kantona i jednog u Skupštini Posavskog kantona.

Na proteklim Lokalnim izborima, stranka je potvrdila dvije načelničke pozicije i dobila 43 vijećnička, odnosno odbornička mandata u Tuzlanskom, Posavskom, Zeničko-dobojskom kantonu i Republici Srpskoj.

Press služba PDA BiH

Close