Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) dr. sci. Mirsad Kukić je sa rukovodstvom stranke boravio u radnoj posjeti Kantonalnom odboru PDA Zeničko-dobojskog kantona. Na sastanku su, između ostalog, razmatrane aktivnosti vezane za organizaciju i održavanje kongresa PDA, te su utvrđeni zadaci i ciljevi gradskih i općinskih odbora koji djeluju pri Kantonalnom odboru PDA ZDK a koji će biti provedeni u narednom periodu.

Na ovaj način ćemo dobiti korekcije, ako postoje korekcije sa terena programskih ciljeva, mada iskreno I nema neke potrebe za tim, jer smo samo ovih dana svjedoci da i druge politike partije preuzimaju programske ciljeve PDA, što znači da smo na dobrom putu od osnivanja 2018. godine, istakao je Kukić.

U okviru ove radne posjete predsjednik Kukić je govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te naglasio značaj PDA kao političkog subjekta na predstojećim Općim izborima.

Jedan od zaključaka ove sjednice bio je da predsjednici gradskih i općinskih odbora stranke izvrše pripreme za posjetu predsjednika KO PDA ZDK koji će, sa svojim užim rukovodstvom, a na osnovu činjeničnog stanja, poduzeti sve potrebne korake kako bi se u narednom periodu ojačali svi naši stranački odbori“, kazao je Nesib Serhatlić, predsjednik kantonalne organizacije stranke.

Serhatlić je podsjetio na jedan od programskih ciljeva stranke definisanih na samom osnivanju stranke a to je pravednija i poštenija raspodjela javnih prihoda od indirektnih poreza, te da treba nastaviti i intenzivirati započete i što prije donijeti novo zakonsko rješenje, jer će se samo tako stvoriti preduslovi za ravnomjerni razvoj lokalne zajednice a samim tim države Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je, takođe, donesena odluka da se imenuju i dva potpredsjednika KO PDA ZDK, od kojih će jedan biti Jusuf Čahtarević iz Zavidovića, dok će drugog predložiti Gradski odbor PDA Zenica.

Prisutnima su se obratili i Elzina Pirić, zamjenica predsjednika PDA, kao i Samir Imamović, generalni sekretar PDA.

 

Close