Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona je na održanoj sjednici pozdravio odluku predsjednika Mirsada Kukića o sazivanju sjednice Glavnog odbora PDA, zakazane za 23. januar 2022. godine, na kojoj će se završiti konstituisanje organa stranke koje nalaže Kongres i donijeti odluke o novonastaloj situaciji.

Kantonalni obor PDA podržava stav Pokret demokratske akcije da su Sjedinjene Američke Države najveći prijatelj države Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odbor PDA daje punu podršku predsjedniku Mirsadu Kukiću u pregovorima sa strankama probosanskog bloka i strankama, koalicionim partnerima na Tuzlanskom kantonu, te da u istim koristi i opcije koje je ponudio Kantonalni odbor.

Kantonalni odbor PDA podržava izuzetno uspješan rad Vlade TK i skupštinske većine TK, s obzirom na budžet kojim Kantonalna vlada raspolaže, izražen kroz nepravednu raspodjelu javnih prihoda.

Takođe, podsjećamo da je PDA u Skupštini TK podržala niz zakonskih rješenja, od kojih ističemo Zakon o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u TK, a u cilju sistemske borbe protiv korupcije, a koje podržava i Ambasada SAD-a.

Kantonalni odbor PDA poručuje da će i u narednom periodu podržavati rad Vlade TK i svih ministara u Vladi TK, kao i sve inicijative i zakonska rješenja u Skupštini TK koja doprinose unaprjeđenju života građana Tuzlanskog kantona.

Press služba PDA TK

Close