Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Iako je Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena SDA, najavila značajne projekte, koji bi trebali poboljšati životni standard građana Tuzlanskog kantona, u samo pola mjeseca svoje vladavine pokazali su suprotno.

Naime, već na drugoj održanoj sjednici smijenili su članove nekoliko nadzornih i upravnih odbora, što predstavlja svojevrsni uvod u smjenu brojnih direktora kako javnih preduzeća i ustanova, tako i osnovnih i srednjih škola koje možemo očekivati u narednom periodu.

Nova vladajuća izvršna vlast u Tuzlanskom kantonu, umjesto da se bazira na mjere kojim bi se zaustavio enormni rast cijena prehrambenih proizvoda koji su posljednjih dana izazvali veliki udar na novčanike svih naših građana, a posebno onih socijalno ugroženih, kao i naših penzionera, smjenjuje članove upravnih i nadzornih odbora, te imenuje nove, odnosno članove svojih stranaka.

Zašto se jedna od najznačajnijih mjera, koje je premijer TK najavio u svom ekspozeu, a koja se odnosi na usvajanje jednokratne pomoći penzionerima sa najnižom penzijom, čiji je rok implementacije predviđen do 1. septembra 2022. godine, ne bi donijela odmah?!

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona smatra da penzioneri sa najnižom penzijom, usljed nastale prehrambene krize, ne mogu implementaciju ove mjere čekati do septembra samo da bi im ostalo u sjećanju da je nova skupštinska većina mislila na njih, a ustvari je željela, ovom mjerom, osigurati sebi glasove na predstojećim Općim izborima.

Kantonalni odbor PDA TK traži od Kantonalne vlade da hitno implementiraju novčanu pomoć penzionerima i to ne samo u vidu jednokratne pomoći nego sve do stabilizacije ove krize koja nas je  zadesila.

Close