Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR
Delegacija GO PDA Tuzla predvođena predsjednikom doc.dr.sci.Senadom Mehmedinovićem povodom 77. godišnjice oslobođenja Tuzle odala je počast i položila cvijeće na spomen obilježje poginulim braniocima BIH i Tuzle na Slanoj Banji, kao i poginulim braniocima u NOR-u.
Predsjednik Mehmedinović naglašava da građani Tuzle trebaju biti ponosni na 2.oktobar, kada je Tuzla postala najveći oslobođeni grad u Europi.
Kroz svoju historiju Tuzla se uvijek uspješno odupirala i branila od svih fašističkih i agresorskih napada. Tuzla se 1943. godine uspješno odbranila od fašističkih težnji, baš i kao 1992.godine kada nismo dozvolili da nam agresorske jedinice zauzmu grad – istakao je Mehmedinović.
Drugi oktobar bez dvojbe predstavlja jedan od najznačajnijih datuma iz tuzlanske historije. Tuzla je kroz stoljeća prepoznatljiva po antifašizmu i spremnosti da se uspješno odbrani od svih agresorskih nasrtaja na grad, koji bi za cilj imali uništenje tuzlanske multikulturalnosti i otvorenosti za sve dobronamjerne ljude.
Pored predsjednika Mehmedinovića u delegaciji Gradskog odbora PDA Tuzla bili su dr. Alen Kamerić i Edis Džambić, članovi Izvršnog odbora PDA Tuzla.

Senad Mehmedinović, predsjednik PDA Tuzla i Edis Džambić i Alen Kamerić, članovi Izvršnog odbora PDA Tuzla

Delegacija PDA Tuzla na obilježavanju 2. oktobra

Close