Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić je juče, zajedno sa saradnicama, posjetio predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac Suada Saibašića koji je ovom prilikom upoznao sa dešavanjima u općini.

„Cilj posjete je bio da se upoznamo sa problematikom ove lokalne zajednice i da se ova politička organizacija stavi na raspolaganje općinskim vlastima kako bi se ozbezbijedio bolji ambijent i omogućilo funkcionisanje lokalne vlasti. Mi želimo općinskom načelniku i vijeću napraviti bolju prohodnost svih njihovih projekata“, poručio je Kukić.

Kako je kazao Salibašić, bila je ovo prilika da se vidi šta je to najpotrebnije općini Lukavac, te da se pokrenu, ali i završe, projekti koji su na čekanju, kao što su program regulacije rijeke Spreče i bijelog mora, zatim izmjena kategorizacije određenih putnih pravaca, te projekti pretvorbe zemljišta, potrebni za investitore, koji bi zaposlili nove ljude.

Sastanku su prisustvovali Elzina Pirić, zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zatim Samir Imamović, generalni sekretar stranke i Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK.

Press služba PDA

Close