Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Nekoliko stotina članova Pokreta demokratske akcije, na čelu sa Mirsadom Kukićem, predsjednikom ove političke organizacije, odalo je počast i položilo cvijeće na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sedma godišnjica od Tihićeve smrti bila je prilika da se okupljeni prisjete njegovog lika i djela koji je, svojim učešćem u mnogim važnim političkim procesima za Bosnu i Hercegovinu, ostao upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti našoj državi.

„Svakim danom smo svjedoci da je Bosna i Hercegovina ostala bez velikog čovjeka koji se zalagao za politički kompromis, dijalog i interes države. To se posebno ogleda u njegovom zagovaranju reformskih promjena predloženih Aprilskim paketom prema kojima bi Bosna i Hercegovina danas bila funkcionalna država što se, nažalost, nije desilo. Rahmetli Tihića se sjećamo i kao jednog od najuticajnijih političara, koji je težio da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju“ kazala je Elzina Pirić, zamjenica predsjednika PDA.

Prisutnima se obratio i Tihićev sin Anvar koji se zahvalio Pokretu demokratske akcije što kontinuirano čuvaju uspomenu na njegovog oca.

Počast bivšem članu Predsjedništva odali su i zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zatim zastupnici u Skupštini Tuzlanskog i Posavskog kantona, kao i delegacije kantonalnih odbora ova dva kantona, te predstavnice kantonalne Asocijacije žena, delegacije gradskih i općinskih odbora, zajedno sa asocijacijama žena i mladih.

 

Close