Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na 2. sjednici Povjereništva Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona, održanoj 3.7.2023. godine, doneseni su sljedeći:

Z A K LJ U Č C I

1. KO PDA TK daje punu podršku predsjednici stranke Elzini Pirić u vođenju pregovora koji se provode na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

2. KO PDA izražava zadovoljstvo do sada ostvarenim dogovorima koje je postiglo rukovodstvo stranke sa koalicionim partnerima na nivou FBiH.

3. KO PDA daje punu podršku pregovoračkom timu koji vodi političke procese u formiranju nove skupštinske većine na nivou TK.

4. KO PDA TK daje punu podršku Općinskom odboru PDA Banovići u procesu opoziva aktuelnog načelnika općine Banovići.

5. KO PDA TK ocjenjuje uspješno održane sastanke u gradskim/općinskim odborima PDA na području TK, a shodno zaključku sjednice Povjereništva KO PDA TK od 23.4.2023. godine.

6. KO PDA TK smatra da su pojedine odredbe Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima TK diskriminirajuće, posebno dopuna člana 78. Zakona o policijskim službenicima TK iz 2022. godine, kojom su direktno ugrožena već stečena prava (činovi) kod policijskih službenika. U skladu s navedenim, Povjereništvo KO PDA TK će zadužiti tim koji će raspraviti o navedenom Nacrtu Zakona te, preko Kluba zastupnika PDA u Skupštini TK, amandmanski djelovati na isti.

7. KO PDA TK izražava zabrinutost za stanje na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla te traži da se sankcionišu odgovorne osobe u ovoj zdravstvenoj ustanovi a posebno jer su, zbog kvara aparata za radioterapiju na Odjelu onkologije UKC Tuzla, pacijente doveli u nezahvalnu situaciju koji su svoju terapiju morali potražiti u drugim gradovima.

Press služba PDA TK

 

 

Close