Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Osnivač PDA Mirsad Kukić, članovi Predsjedništva PDA, kao i članovi političke organizacije odali su počast i položili cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na ovaj značajan dan, delegacija Pokreta demokratske akcije prisjetila se njegovog lika i djela koji je, svojim učešćem u mnogim važnim političkim procesima za Bosnu i Hercegovinu, ostao upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti našoj državi.

Sulejman Tihić bio je čovjek koji je vodio politiku kompromisa, dijaloga i saradnje sa predstavnicima svih naroda u Bosni i Hercegovini. U skladu s tim, mi nikada ne smijemo zaboraviti da je naša jedina domovina Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj je prije 80 godina osigurana puna ravnopravnost svih njenih naroda i građana i država sa jasnim historijskim granicama, rekao je Anvar, Tihićev sin, ujedno se zahvalivši gospodinu Kukiću i stranci PDA koji kontinurano odaju počast njegovom ocu.

Tihićev sin Anvar podsjetio je da je njegov otac bio državnik koji je korak po korak vodio ka jačanju države i vraćanju povjerenja među obične ljude i koji je mnogo radio na jačanju i formiranju državnih institucija. U prilog tome su i brojne izjave stranih zvaničnika koji su sa njim imali izvrsnu saradnju te koji su prepoznali politiku koju je zagovarao.

Počast bivšem članu Predsjedništva odale su i delegacije gradskih i općinskih odbora Tuzlanskog i Posavskog kantona, zajedno sa asocijacijama žena i mladih, zatim članovi uprave RMU „Banovići“, predsjedavajući i vijećnici PDA u Općinskom vijeću Banovići, kao i predstavnici Sindikalne organizacije RMU “Banovići”.

Close