Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR
Dragi članovi, simpatizeri i aktivisti,
danas se navršava šest godina otkako je osnovana tada prva politička organizacija u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Tuzli – Pokret demokratske akcije.
Danas je šest godina otkako je veliki broj ljudi u novoj političkoj stranci reklo historijsko „ne“ tadašnjoj negativnoj politici koja je u najvećoj mjeri bila svedena na zadovoljavanje ličnih ambicija i ciljeva pojedinaca, a na uštrb općeg napretka Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujući svima vama, koji ste vjerovali u ideju PDA, ta je politika postala prošlost.
Uprkos brojnim turbulencijama, koje su u prethodnom periodu zadesile stranku, pokazali smo da nas to nije slomilo, te smo i dalje značajan politički faktor u Bosni i Hercegovini koji se snažno zalaže za strateški cilj i dugoročnu viziju naše države – euroatlanske integracije.
Zajedno sa našim koalicionim partnerima s kojim smo u vlasti, pokazali smo novu snagu i poveli smo zemlju putem napretka u Europsku uniju.
Ne zaboravite da samo zajedničkim snagama Bosnu i Hercegovinu možemo učiniti boljom i prosperitetnijom za život svih nas.
Samo poltika korak po korak, ali uvijek najprije uz razgovor i kompromis vodi Bosnu i Hercegovinu u Europsku uniju.
U to ime, članovima, simpatizerima i aktivistima – vama koji ste vjerovali da samo radom i odgovornošću ova država može naprijed, čestitam šestu godišnjicu stranke sa željom da i u narednom periodu budemo jedinstveni u našim namjerama.
Vaša Elzina Pirić, predsjednica PDA
Close