Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na 7. sjednici Predsjedništva PDA, u proširenom sastavu, održanoj 16.7.2024. godine, doneseni su sljedeći

Z A K LJ U Č C I

1. Iako duboko potreseni zbog smrti osnivača i prvog predsjednika političke organizacije Pokreta demokratske akcije dr. Mirsada Kukića, koji je ostavio neizbrisiv trag u političkom životu Bosne i Hercegovine, PDA će nastaviti sprovoditi politike za koje se dr. Kukić zalagao a među kojima su jačanje suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine kroz njene institucije te jačanje lokalnih zajednica koje čine jaku Bosnu i Hercegovinu.

2. Zadužuju se sve kantonalne i regionalne organizacije PDA da iskažu maksimalnu odgovornost i posvećenost u pripremi aktivnosti za predstojeće Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini kako bi ostvarili što bolje izborne rezultate u njihovim gradskim i općinskim organizacijama.

3. Skreće se pažnja svim predsjednicima kantonalnih, regionalnih organizacija, gradskih i općinskih organizacija stranke i svim kandidatima, koji će uzeti učešće u izbornom procesu, da se ponašaju odgovorno u skladu sa Izbornim zakonom i izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, kao i sa drugim važećim zakonima i propisima.

4. Predsjedništvo PDA daje punu podršku predsjednici PDA Elzini Pirić u nastavku sprovođenja politika i programa koje je trasirao osnivač i prvi predsjednik stranke dr. Mirsad Kukić.

Press služba PDA

 

Close