Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Pokret demokratske akcije osuđuje licemjerni postupak izabranih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona na Općim izborima 2022 Senada Alića i Jakuba Suljkanovića koji, su protivno Statutu PDA i odlukama organa stranke, izdali povjerenje građana Tuzlanskog kantona.

Iznevjerene građane, a posebno one koji su svoj glas dali Aliću i Suljkanoviću, vjerujući u njihovo zalaganje za dobrobit Tuzlanskog kantona, molimo za smirenost, razum i dostojanstvo iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu prevaru.

Pozivamo Visokog predstavnika da, u skladu sa izmjenama i dopunama izbornog zakona koji je nametnuo u julu ove godine, sankcioniše političku korupciju te da u skladu sa svojim ovlastima oduzme mandate osobama koje su prodale stranku na dan objave konačnih rezultata.

Pokret demokratske akcije ujedno poziva i SIPA-u, Tužilaštvo BiH i druge pravosudne institucije da ispitaju kupovinu ovih zastupnika i konačno stanu ukraj ogromnoj političkoj korupciji koja već nekoliko godina trese Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

Press služba PDA

Close