Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona osuđuje verbalni napad na predsjednicu PDA Elzinu Pirić koji se desio nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je imenovan novi saziv Federalne vlade na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem.

Nedopustivim smatramo ponašanje demonstranata koji su sebi dali za pravo da verbalno pa i fizički napadaju federalne zastupnike samo zato jer su nahuškani od nekih izvršioca bivše vladajuće strukture koja nije navikla na poraz.

Iako je predsjednica Pirić dostojanstveno pokazala slobodu od straha znajući da slobodu prati sigurnost i da nikakva zastrašivanja ne mogu narušiti vladavinu prava Bosne i Hercegovine, razočarani smo činjenicom da je izostala reakcija javnosti o napadu na jedinu predsjednicu političke stranke u našoj državi.

Tražimo od nadležnih institucija da preispitaju i utvrde sve činjenice jučerašnjih nemilih događaja koje je grupa demonstranta pokazala prema federalnim zastupnicima te da se isti kao i njihovi nalogodavci sankcionišu.

Press služba KO PDA TK

Close