Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

U gradskim i općinskim odborima PDA Živinice, Gračanica, Čelić i Kladanj nastavljeni su sastanci gradskog, odnosno izvršnog odbora, kojima su prisustvovali Mirsad Kukić, osnivač, stranke, zatim Elzina Pirić, predsjednica, te Samir Imamović, generalni sekretar, kao i predsjednik Suad Salibašić i članovi Povjereništva Kantonalnog odbora PDA TK.

Na sastancima je dat uvid u političku situaciju na području svake stranačke organizacije koja je ocijenjena zadovoljavajućom, dok je u Živinicama, između ostalog, održan i sastanak sa Hajrudinom Kozarevićem, kandidatom za gradonačelnika Živinica na prijevremenim izborima, kojem je, kako je ranije zaključilo Povjereništvo KO PDA TK, data podrška kao zajedničkom kandidatu Osmorke.

O aktuelnoj političkoj situaciji i uspješnom proces uspostave federalne vlasti prisutne su informisali Pirić i Kukić, kao i o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

I na ovim sastancima data je puna podrška predsjednici stranke i njenom osnivaču te odato priznanje za sve što su učinili i postigli u mukotrpnom procesu pregovaranja koji su uslijedili nakon Općih izbora 2022.

Živinice

Živinice

Čelić

Čelić

Gračanica

Gračanica

Kladanj

Kladanj

Kladanj

Close