Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na čelu sa osnivačem PDA Mirsadom Kukićem i predsjednicom stranke Elzinom Pirić, članovi Predsjedništva PDA, kao i članovi političke organizacije su, povodom devete godišnjice od smrti, odali počast i položili cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, delegacija Pokreta demokratske akcije prisjetila se njegovog lika i djela koji je, svojim učešćem u mnogim važnim političkim procesima za Bosnu i Hercegovinu, ostao upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti našoj državi.

Sulejman Tihić bio je čovjek koji je vodio politiku kompromisa, dijaloga i saradnje sa predstavnicima svih naroda u BiH. Bio je državnik koji je korak po korak vodio ka jačanju države i vraćanju povjerenja među obične ljude i koji je mnogo radio na jačanju i formiranju državnih institucija. Kao dokaz tome posljednjih dana čujemo brojne izjave stranih zvaničnika koji su sa njim imali izvrsnu saradnju te koji su prepoznali politiku koju je zagovarao, rekao je Anvar, Tihićev sin, ujedno se zahvalivši gospodinu Kukiću i gospođici Pirić koji kontinurano odaju počast njegovom ocu.

Počast bivšem članu Predsjedništva odale su i delegacije gradskih i općinskih odbora, zajedno sa asocijacijama žena i mladih, zatim članovi Uprave Elektroprivrede BiH, članovi uprave RMU „Banovići“ predsjedavajući i vijećnici PDA u Općinskom vijeću Banovići, kao i predstavnici Sindikalne organizacije RMU “Banovići”, te načelnik općine Kladanj.

 

 

 

 

Close