Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na čelu sa osnivačem Pokreta demokratske akcije Mirsadom Kukićem i predsjednicom Elzinom Pirić, delegacija ove političke organizacije je povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine odala počast i položila cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Generalni sekretar PDA Samir Imamović podsjetio je prisutne da je Pokret demokratske akcije naslijedio politiku koju je vodio rahmetli Tihić te da nikada nije imao maksimalističke pristupe. Imamović je takođe kazao da je takva politka bila prihvaćena od svih građana naše države te da je bila politika kompromisa, dijaloga i saradnje sa predstavnicima svih naroda u Bosni i Hercegovini. Ujedno je kazao da je Tihić bio i politčar i državnik koji je radio na jačanju i formiranju državnih institucija.

Počast bivšem članu Predsjedništva odale su i delegacije gradskih i općinskih odbora Tuzlanskog i kantona, zajedno sa asocijacijama žena i mladih, zatim izvršna direktorica EPBiH, kao i članovi uprave i predstavnici Sindikalne organizacije RMU „Banovići“, te predsjedavajući i vijećnici PDA u Općinskom vijeću Banovići.

Press služba PDA

 

Close