Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Sulejman Mujanović, bivši član SDA i vijećnik Općinskog vijeća Čelić, pristupio je Pokretu demokratske akcije (PDA) čime je ova stranka uzela učešće u tamošnjoj zakonodavnoj vlasti, potvrđeno je u petak na sastanku ove općinske organizacije.

Predsjednica stranke Elzina Pirić tom je prilikom pozdravila  višemjesečne razgovore rukovodstva Općinskog odbora PDA Čelić koje su rezultirali time da stranka postane prepoznatljiva u ovom dijelu Tuzlanskog kantona. Poželjela je dobrodošlicu novom članu stranke i vijećniku koji je prepoznao politički program stranke.

U svom obraćanju prisutnima osvrnula se na političku situaciju u Federaciji i Bosni i Hercegovini, a posebno je s ponosom istakla odobrenje za otvaranje pristupnih pregovora između  Bosne i Hercegovine i Evropske unije.

Osvrnula se i na najveći problem u državnoj vlasti i prvi od 14 prioriteta Međunarodne zajednice – sudstvo, odnosno pravosuđe koje je rak rana našeg društva a koje ne procesuira ljude koje bi trebali, ne ulaze u obračun s visokom korupcijom i organizovanim kriminalom, jer su i sami jedna vrsta organizovane mafije.

PDA će se i dalje zalagati za cjelovitu, nezavisnu i prosperitetnu državu Bosne i Hercegovine i bolji život svih njenih građana koji u njoj žive.

Delegacija rukovodstva PDA i Općinskog odbora PDA Čelić odali su položili cvijeće na Centralnom spomen obilježju i odali počast šehidima i poginulim borcima.

 

Close