Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Vlada Federacije BiH pod predsjedavanjem premijera Fadila Novalića emitovala je pravo zaposlenika da prime naknadu do iznosa od 1080 KM kao pomoć u otklanjanju posljedica inflacije i povećanih troškova života.

Još jedno olako dato obećanje doživljava fijasko u Tuzlanskom kantonu, u kojem SDA obnaša vlast i sprema se slavdobitno preuzeti upravljanje Kantonom u narednom mandatu uz ofanzivu političke korupcije, kupovine i prodaje mandata i drugih postizbornih prevara.

SDA je prije izborne kampanje obećala građanima po 1080,00 KM na ime podrške zbog povećanih troškova života i vjerovatno na tom obećanju i dobila neke glasove. Još se nije ni osušilo mastilo na Novalićevom potpisu, a SDA premijer u Tuzlanskom kantonu obustavlja realizaciju ove obaveze i time direktnto diskriminira građane našeg Kantona.

Javno pitamo Irfana Halilagića zašto u toku predizborne kampanje nije rekao građanima da nema ništa od ovog obećanja i pozivamo da se ovo olako dato obećanje ispuni do kraja. Policajci, učitelji, doktori, radnici i svi drugi zaposleni u Tuzlanskom kantonu zaslužuju jednak tretman sa onim koji već u mnogim državnim institucijama uživaju ovu privilegiju.

Ovako ispada narodu obećanje, a SDA vrhuški glasovi i novac. I onda se pitataju zašto niko neće sa SDA? Krajnje je vrijeme da se laž protjera iz politike i političari učine odgovornim za svoja obećanja. Irfanu Hallilagiću jednostavna poruka: isplati radnicima obećana sredstva ili podnesi ostavku.

Pružamo punu podršku sindikatima i radnicima u ostvarenju ovog prava i zahtijevamo da se nikada više ljudima ne obećavaju nerealna i diskriminirajuća prava, kao i da davaoci olako datih obećanja snose posljedice za svoja nedjela.

Press služba PDA TK

Close