Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Pokret demokratske akcije daje punu podršku uposlenicima Rudnika uglja „Kreka“ i Rudnika mrkog uglja „Zenica“ čijim firmama prijeti stečaj zbog maćehinskog odnosa Elekroprivrede Bosne i Hercegovine na čelu sa direktorom Admirom Andelijom.

Više od 2700 rudara, koji na čestit i pošten način, baveći se jednim od najopasnijih zanata, obezbjeđuju vlastitu egzistenciju, kao i drugih uposlenika ovih rudnika, pali su u nemilost upravljačke strukture Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, a posebno Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koju „uspješno“ vodi Fadil Novalić.

Ne smijemo dopustiti da njihova nezasitnost dovede do propasti ova dva rudnika koji su proteklih godina izdašno hranili Koncern Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Nijedna vlast u Bosni i Hercegovini nikada ne smije zaboraviti da su rudari stub energetske stabilnosti Bosne i Hercegovine koji pokreće razvoj realnog sektora i privredu naše države.

Nijedna vlast u Bosni i Hercegovini ne smije dozvoliti nikome da se bogati na račun rudnika, odnosno rudara koji su do sada mnogo puta pokazali svoju hrabrost, solidarnost i požrtvovanost, kao i neustrašivost i savjesnost u poslu.

Danas više nego ikada moramo biti podrška rudarima u ostvarivanju njihovih prava, jer samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti njihovom boljem statusu u društvu.

Press služba PDA

Close