Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na osnovu zaključka sa posljednje sjednice Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona da se u narednom periodu održe sastanci u gradskim i općinskim odborima PDA koji djeluju na području Tuzlanskog kantona, do sada su isti upriličeni u Lukavcu, Tuzli i Kalesiji.

Sastancima su, pored članova Izvršnog odbora navedenih odbora, prisustvovali Mirsad Kukić, osnivač stranke, zatim Elzina Pirić, predsjednica PDA, Samir Imamović, generalni sekretar, te Suad Salibašić, predsjednik Povjereništva KO PDA TK, Nijaz Mezetović, zamjenik predsjednika Povjereništva, Lejla Ćebić Đerzić, predsjednica AŽ PDA TK, te predsjednici gradskih i općinskih odbora Čelić, Tuzla i Živinice.

Tema ovih sastanaka bila je aktuelna politička situacija i uspješan proces uspostave federalne vlasti o čemu su prisutne izvijestili Pirić i Kukić, ali i o planiranim aktivnostima za naredni period.

Takođe, jedan od ciljeva sastanaka, prema riječima Salibašića, je i uvid u stranačku infrastrukturu gradskih i općinskih organizacija, kao i dalji rad na organizacionom jačanje stranke u smislu približivanja postojećim i novim članovima programa PDA.

Generalni sekretar Imamović je, između ostalog, članove stranke upoznao o razlozima donošenja odluke o imenovanju Povjereništva u Kantonalnom odboru i imenovanju Suada Salibašića na čelo ove organizacije.

Na ovim sastancima iskazana je puna podrška predsjednici stranke i njenom osnivaču te odato priznanje za sve što su učinili i postigli u mukotrpnom procesu pregovaranja koji su uslijedili nakon Općih izbora 2022.

U narednim danima slijede sastanci i u ostalim gradskim i općinskim odborima a s ciljem upoznavanja članstva o svim trenutnim dešavanjima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Close