Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR
Pred stotinu prisutnih iz svih mjesnih zajednica sa područja Grada Lukavac, obavljeno je svečano potpisivanje pristupnice vijećnika u Gradskom vijeću Lukavac, Mehmeda Bikodušića, bivšeg predsjednika Gradskog odbora Stranke za BiH Lukavac.
Uz vijećnika Mehmeda Bikodušića, Gradskom odboru Pokreta Demokratske Akcije Lukavac pristupio je i najveći dio članstva Gradskog odbora Stranke za BiH.
Ceremoniju je otvorio predsjednik Gradskog odbora PDA Lukavac i predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac Suad Salibašić, koji je pozdravio prisutne i zahvalio na velikom odzivu. Posebno se zahvalio novim članovima PDA Lukavac na donesenoj odluci da svoj politički angažman nastave u Pokretu Demokratske Akcije, čestitajući im na ulasku u novi politički projekt.
Svečanosti su prisustvovali i prvi predsjednik i osnivač PDA Mirsad Kukić, predsjednica PDA Elzina Pirić, te generalni sekretar PDA Samir Imamović. Također su bili prisutni i gosti iz drugih političkih subjekata, uključujući gradonačelnika Grada Lukavca gospodina Edina Delića i delegaciju GO HDZ Lukavac pod vodstvom Joze Tunjića.
Ovaj prelazak vijećnika Mehmeda Bikodušića, zajedno s najvećim dijelom članstva Gradskog odbora Stranke za BiH, u Pokret demokratske Akcije Lukavac, predstavlja veliku čast i obavezu za nas.
Gradski odbor Pokreta demokratske akcije Lukavac ulazi u izbornu godinu spremniji i jači nego ikad. Pristupanje vijećnika Bikodušića i bivših članova GO Stranke za BiH samo je prvi u nizu prelazaka koje ćemo u budućnosti ozvaničiti u javnosti.
Predsjednik Suad Salibašić i Gradski odbor PDA Lukavac nastavit će raditi u punom kapacitetu za dobrobit svih građanki i građana. S visoko postavljenim izbornim ciljevima ove godine, možete očekivati još mnogo novih pristupa našem političkom subjektu i mnogo novosti u budućnosti.
Close