Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Intoniranjem državne himne i prikazivanjem prigodnog filma, kojim je ukazano na značaj naše domovine za sve njene građane, kao i ljepote kojima raspolaže, sinoć je u hotelu Tuzla, pred više od stotinu članova, održana svečano-radna sjednica Gradskog odbora PDA Tuzla.

Na početku radnog dijela sjednice prisutnima se obratila Elzina Pirić, predsjednica Kluba zastupnika PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, koja je naglasila da moramo čuvati našu državu onako kako su je čuvali i oni koji su život dali za nju.

Miralem Sotić, potpredsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla, prisutnima je predstavio poslovnik o radu mjesnog ogranka, objasnivši ko čini isti, te na koji način ogranak radi i funkcioniše.

Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović prisutni je je izvijestio o formiranju radnih grupa unutar gradske političke organizacije rekavši, ovom prilikom, da će svaka od njih imati svog koordinatora koji će biti podrška u radu predsjedniku ogranka.

Naglašeno je da su koordinatori radnih grupa saradnici, koji imaju za cilj da zajedno sa rukovodstvom Gradskog odbora i mjesnog ogranka ostvare što bolji izborni rezultat.

Učešće u diskusiji uzeli su i Hidajeta Jarčević, predsjednica Asocijacije žena, Sead Hadžihrustić, Izudin Hasanović, predsjednik Savjeta za obrazovanje i nauku, Boris Vukušić, predsjednik Savjeta za pravna pitanja i Suad Palavrić, predsjednik MO Kiseljak.

Sa sjednice Gradskog odbora PDA Tuzla

Elzina Pirić, zastupnica PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Senad Mehmedinović, predsjednik GO PDA Tuzla

Hidajeta Jarčević, predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzla

Miralem Softić, potpredsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla

Izudin Hasanović, predsjednik Savjeta za obrazovanje i nauku PDA Tuzla

Jarčević i Mehmedinović na radnoj sjednici Gradskog odbora PDA Tuzla

Sead Hadžihrustić

Boris Vukušić, predsjednik Savjeta za pravna pitanja PDA Tuzla

 

Close