Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na čelu sa Mirsadom Kukićem, predsjednikom Pokreta demokratske akcije, više od stotinu pedeset članova delegacije ove stranke odali su počast i položili cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u haremu Mir Ahmed džamije u Bosanskom Šamcu.

Bila je ovo prilika da se članovi stranke, na ovaj veliki nacionalni praznik naše države, prisjete jednog od najuticajnijih politačara naše države, koji se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru i naciju.

Zahvalio bih se Mirsadu Kukiću, predsjedniku Pokreta demokratske akcije, i članovima stranke ,koji kontinuirano od formiranja ove političke organizacije, Dan nezavisnosti, godšnjicu smrti i Dan državnosti obilježavaju posjetom mezaru Sulejmana Tihića. Hvala vam što na ovakav način čuvate uspomenu na mog oca, njegov lik i djelo, kazao je kratko u svom obraćanju delegaciji Anvar Tihić, sin bivšeg člana Predsjedništva, te dodao da upravo ovo vrijeme pokazuje koliko nedostaje na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Tihić, koji je učestvovao u mogim političkim pregovorima važnim za našu državu, ostat će upamćen po svojoj odanosti i požrtvovanosti Bosni i Hercgovini.

Pored lidera Pokreta demokratske akcije, počast su odali i predstavnici gradskih i općinskih organizacija ove političke organizacije s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, te Brčko Distrikta.

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona

Općinski odbor PDA Lukavac

Općinski obdbor PDA Banovići

Gradski odbor PDA Gradačac

Općinski odbor PDA Sapna

Gradski odbor PDA Srebrenik

Kantonalni odbor PDA Posavskog kantona

Općinski odbor PDA Banovići

Općinski odbor PDA Banovići

Anvar Tihić i Mirsad Kukić, predsjednik PDA

Gradski odbor PDA Tuzla

Gradski odbor PDA Tuzla

Općinski odbor PDA Čelić

Gradski odbor PDA Tuzla

Mirsad Kukić, predsjednik PDA sa bratom i suprugom Sulejmana Tihića

Općinski odbor PDA Banovići

Mirsad Kukić i Husein Topčagić sa suprugom i sinom Sulejmana Tihića

Close