Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Magistar bezbjedonosnih nauka Husein Topčagić će na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, kao kandidat Pokreta demokratske akcije, uzeti učešće u izbornoj utrci za gradonačelnika Gradačca.

Podsjetimo da je za vrijeme mandata bivšeg ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, urađeno niz pozitivnih stvari, među kojima se izdvaja ogroman trud američke ambasade i PDA, koji su u saradnji sa Vladom i MUP-om TK, na čijem je čelu bio Topčagić, učinili da se eliminiše politički uticaj nad policijom, te da opredjeljenje svake buduće vlade treba da bude stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene.

Kandidat za gradonačelnika Gradačca, rođen 1965. godine, dužnost direktora Gradačačkog sajma obnašao je 20 godina, kao i općinskog vijećnika u dva mandata. Nosilac je priznanja Zlatni grb grada Gradačac što je najveće priznanje te lokalne zajednice. U Oružanim snagama Republike Bosne i Hercegovine proveo je 48 mjeseci dok je rat završio u činu kapetana.

Close