Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Delegacija Pokreta demokratske akcije (PDA) u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA, Elzina Pirić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Samir Imamović, generalni sekretar stranke, održali su radni sastanak sa kandidatom PDA za načelnika Zavidovića i kandidatima za Općinsko vijeće ove izborne jedinice kojima je Kukić, ovom prilikom, dao punu podršku.

Govoreći o važnosti lokalne zajednice, kao i pripremnim aktivnostima za Lokalne izbore 2020, koji će se u našoj državi održati 15. novembra ove godine, predsjednik Kukić je izrazio zadovoljstvo na kandidaturi mladih i iskusnih osoba što bi mogla biti vodilja za pokretanje Zavidovića s dna Bosne i Hercegovine i regionalnih ekonomskih nerazvijenih sredina.

„Potencijala ima, od turizma, drvne industrije, kvalitetne radne snage, kao i mnogih resursa koje nudi ovaj grad, ali ga je pogrešno vođenje, od jednog od najrazvijenih u regiji, dovelo na dno ekonomski nerazvijenih općina“, istakao je Kukić, koji je ujedno i predstavio platformu PDA, istakavši da jake lokalne zajednice čine jaku Bosnu i Hercegovinu, te da da jačanjem lokalne samouprave dobijamo snažnu i ekonomski prosperitetnu državu.

Kandidat za načelnika Zavidovića Zijad Džaferović je istakao razlog kanditature kao i osnovna načela koja će biti prioritet u narednom četverogodišnjem periodu kao i prioritete djelovanja vijećnika PDA koja će biti prezentovana javnosti u platformi PDA Zavidovići.

Osim Kukića i Džaferovića, prisutnima su se obratili i Mirsad Bečić, predsjednik Općinskog odbora PDA Zavidovići i nosilac liste za Općinsko vijeće Zavidovići, te Elzina Pirić i Samir Imamović.

Close