Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Gradski odbor PDA Živinice daje punu podršku rukovodstvu Pokreta demokratske akcije na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić a povodom aktuelnih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona.

Mi, okupljeni u PDA Živinice, zgroženi smo činjenicom da su kandidati PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović, koji su na Općim izborima dobili mandate u Skupštini TK, iznevjerili stranku i svoj glas dali za formiranje skupštinske većine zajedno sa SDA i DF i to u samom foto finišu formiranja vlasti na sva tri nivoa, rekao je Said Muhić, predsjednik Gradskog odbora PDA Živinice.

Muhić je dodao da su i Alić i Suljkanović uživali veliko povjerenje kako rukovodstva stranke, tako i svih ostalih članova stranke.

Kao njihov stranački kolega šokiran sam podmuklim postupkom obojice, a posebno Jakuba Suljkanovića, kojeg su poštovali ljudi iz drugih političkih opcija i čovjeka koji je važio za jednu moralnu osobu. Tražimo da OHR, odnosno visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini upotrijebi bonske ovlasti i da im oduzme mandate, jer članovi i simpatizeri stranke nisu glasali za SDA, nego za programske ciljeve PDA, kazao je Muhić.

Close