Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora Asocijacije mladih PDA Tuzlanskog kantona, večeras je odlukom Povjereništva Kantonalnog odbora PDA TK, za predsjednika Povjereništva Asocijacije mladih PDA TK izabran Edin Požegić (GO Tuzla), diplomirani inženjer mašinstva, a za potpredsjednike Emir Rahimić (OO Živinice), Ermin Prijić (OO Lukavac), te Adnan Mujkić (GO Tuzla) kao sekretar.

Prema odluci Povjereništva Kantonalnog odbora PDA TK, i uz konsultacije sa članovima Povjereništava, u sastav Izvršnog odbora AM PDA TK ušli su: Ermin Prijić (OO Lukavac), Emir Rahimić (OO Živinice), Adnan Mujkić (GO Tuzla), Naida Morić (GO Tuzla), Nermin Arnautović (OO Banovići), Ahmed Mezetović (OO Kladanj), Anel Mahmutović (OO Sapna), zatim Amir Pašalić (OO Gradačac), Amel Mehmedović (OO Čelić), Amir Smajlbašić (OO Doboj-Istok), Ademir Šišić (OO Gračanica), Amra Mujkanović (OO Srebrenik) i Mirza Fazlić (OO Kalesija).

U narednom periodu, preko gradskog odbora i općinskih organizacija, Povjereništvo AM će kontinuirano raditi na promovisanju ciljeva Pokreta demokratske akcije, te će svoj rad bazirati na organizovanju različitih tribina i edukacija koje će biti od koristi mladim osobama.

Edin Požegić, predsjednik Povjereništva, kazao je ovom prilikom da su mladi resurs PDA i pokretačka snaga za pozitivne promjene u zajednicama u kojima žive. Također je pozvao sve mlade da se pridruže Pokretu demokratske akcije, te da svi zajedno rade na stvaranju uslova za kvalitetniji i sigurniji život mladih osoba. Na kraju je poručio da će se djelovanje mladih PDA bazirati na radu i odgovornosti.

 

Close