Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Sarađajući sa drugim kantonima i regionalnim odborima u okviru novog političkog projekta u Bosni i Hercegovini, Pokreta demokratske akcije, članice Povjereništva Asocijacije žena Tuzlanskog kantona ugostile su danas primarijusa Azru Alić Pašalić, predsjednicu Regionalnog odbora PDA Prijedor, s kojom su razmijenile iskustva, te dogovorile dalju saradnju i način rada kako bi se žene omasovile i kako bi se što bolje spremile za predizbornu kampanju i pobjedu na predstojećim izborima.

„Kako je naša misija razvoj BiH na bazi istih šansi i mogućnosti, tako isto smatram da žene u okviru stranke moraju imati svoje mjesto, odnosno najstručnijim kadrovima pozicije se trebaju davati po stručnosti i komptetentnosti. Asocijacija žena je potrebna da bismo aktivirali žene u javnom životu, jer same sebi treba da kreiramo život, a politika je način da utičemo na sve odluke koje se tiču nas samih. Mora nam se dati ista šansa kao i muškarcima, a birati treba onoga ko je sposobniji“ poručila je Munevera Bećarević, predsjednica Asocijacije žena TK.

Primarijusu Alić Pašalić je najmnogoljudniji kanton u BiH, kako je rekla, uvijek bio uzor, ne samo po ekonomiji, nego i kada je organizacija i političko djelovanje žena u pitanju, te je istakla zadovoljstvo što se priključila ovoj stranci.

„Svi znamo da su žene u BiH zapostavljene i da ih je vrlo malo na mjestima koja su ključna za donošenje odluka. Žene moraju naći svoje mjesto u BiH, moraju biti ravnopravne s muškarcima. Poručila bih im da se aktiviraju u politici, jer će na taj način ostvariti svoja prava, ali i prava za svoju djecu i porodicu, kao i za lokalnu zajednicu“, rekla je Alić Pašalić.

Close