Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Delegacija Pokreta demokratske akcije, na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić, boravila je u radnoj posjeti Kantonalnom odboru PDA Posavskog kantona.

Mujo, Puzić, predsjednik ove kantonalne organizacije, analizirao je stanje u općinskim odborima na Posavskom kantonu, te zaključio da je zadovoljan dosadašnjim ostvarenim rezultatima na terenu, ali i da će se i dalje sprovoditi program rada Pokreta demokratske akcije, te nastaviti raditi na jačanju stranačke infrastrukture.

Puzić je takođe podsjetio da je PDA u Posavskom kantonu na Općim izborima, održanim 2018. godine, sa jednim zastupnikom u Skupštini, koji je ujedno i zamjenik predsjedavajućeg tamošnjeg zakonodavnog tijela, postala parlamentarna stranka, kao i na Lokalnim izborima 2020, gdje je uzela učešće u dva općinska vijeća sa četiri vijećnika, odnosno tri u Odžaku i jedan u Orašju.

Predsjednica PDA izrazila je zadovoljstvo ostvarenim stranačkim rezultatima, te naglasila da se, u cilju što boljeg izbornog rezultata na ovogodišnjim izborima, treba nastaviti na sprovođenju aktivnosti PDA koji su zacrtani stranačkim programom i rezolucijom, usvojenim na 1. Kongresu.

Delegaciju PDA su, osim predsjednice Pirić, činili i Mirsad Kukić, osnivač PDA, Samir Imamović, generalni sekretar, zatim Husein Topčagić, zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i Senad Alić i Jakub Suljkanović, zastupnici u Skupštini TK.

Sastanku su prisustvovali i članovi Kantonalnog odbora PDA Posavskog kantona.

Nakon radnog sastanka upriličen je iftar kojem je prisustvovala navedena delagacija PDA, kao i članovi Općinskog odbora PDA Odžak.

Close