Bosanski BS English EN Deutsch DE العربية AR Türkçe TR

Da je politička gramzivost jača od svega ovih dana je ponovo pokazao Senad Alić, izabrani zvaničnik PDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, kandidujući se za delegata u Klubu bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, zajedno sa svojim stranačkim kolegom Jakubom Suljkanovićem, s kojim je i podržao formiranje skupštinske većine koju predvode SDA i njen dugogodišnji partner DF, Alić je predao listu kandidata za federalni Dom naroda.

Znajući da drugi put zaredom neće i ne može biti delegat PDA u Klubu bošnjaka, član Predsjedništva PDA, član Glavnog odbora PDA, te predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK je, zarad još jednog četverogodišnjeg mandata, prodao stranku lošim politikama za koje je zdušno govorio na predizbornim skupovima da im je lični interes iznad Bosne i Hercegovine.

Nije prodao samo stranku, prodao je i očekivanja u bolje sutra više od 16 hiljada osoba koje su svoje povjerenje dali Pokretu demokratske akcije, a od kojih je upravo polovina glasala za njega, vjerujući u sve ono zbog čega je i politički subjekt nastao.

Pokret demokratske akcije u ime svojih glasača koji i dalje vjeruju u programske ciljeve stranke, neće dozvoliti da nečiji lični interesi prevagnu u korist onih koji su od ove političke organizacije htjeli praviti društvo jednog lica.

Ovom dvojcu koji je izigrao svoje najbliže saradnike i ogroman broj članova porodice, prijatelja, poznanika i svih drugih koji su vjerovali u njihovo zagovaranje bolje budućnosti za sve nas, poručujemo da u svojim namjerama neće uspjeti i da će vlast formirati stranke koje Bosni i Hercegovini i njenim građanima žele dobro, a ne stranke koje samo obećavaju, te čiji su poslušnici postali i oni sami. Takođe poručujemo da uprkos nastojanjima nekih da ne budemo dio stranaka osmorke, PDA to jeste i iz ovoga možemo izaći samo jači i na tom putu nas ništa ne može zaustaviti.

Pokret demokratske akcije ponovo poziva OHR, pravosudne institucije i policijske agencije da ispitaju sve činjenice u vezi slučaja dvojice preletača kako bi se zaustavila politička korupcija koja je itekako prisutna a posebno u Tuzlanskom kantonu.

Press služba PDA

Close